Nieuws

STEM voor De Kazematten
Het Torfsfonds steunt goede doelen! Wij hebben jullie stem nodig voor het realiseren van ons project. Wij willen graag acht naaimachines aankopen. Hiermee zal een naai-atelier worden opgestart voor tienermoeders en maatschappelijk kwetsbare jongeren. Vrijwilligers die ervaring hebben in het naaien zullen meehelpen in het atelier.

STEM

______________________________________________________________

BEKIJK HIER ONZE NIEUWSBRIEF -SEPTEMBER-

______________________________________________________________

Sven Gatz blijft investeren in infrastructuur voor cultuur

Donderdag 23 maart 2017 — Minister van Cultuur  Sven Gatz heeft beslist om vijf dossiers via het fonds voor culturele infrastructuur ((Foci) ) te ondersteunen. Het gaat om projecten in Gent, Brussel en Kortrijk, voor een totaal bedrag van 2,1 miljoen euro.

Sven Gatz: ‘Naast de werkingssubsidies waar verenigingen en organisaties beroep op kunnen doen, zetten we duidelijk in op het vernieuwen van cultuur – en jeugdinfrastructuur. Ook nu werden er een aantal mooie projecten geselecteerd. Met de subsidie voor De Kazematten en de Circusplaneet komen er twee vernieuwde fijne plekken bij  voor kinderen en jongeren in Gent. In Brussel krijgt het Elzenhof er zo een geschikte plek bij voor dans, podium- en beeldende kunsten. En, de meer dan honderd jaar oude feestzaal De Scala in Kortrijk krijgt een ondersteuning om opnieuw een feestelijke ontmoetingsplaats te worden.”  hecht aan investeringen in de plekken waar ons jeugdwerk en onze cultuur gestalte krijgt. Daarmee geven we belangrijke stimulansen voor spel en creativiteit, en voor recreatie en ontspanning.’

Kazematten vzw, Gent, € 500.000.

Met de geplande investeringen wil deze organisatie uitgroeien tot een ontmoetingsplaats voor jongeren en kinderen die meer dan de buurt of de inwoners van de stad alleen aanspreekt. Het gebouw wordt  grondig gerenoveerd. De verbouwing houdt sterk rekening met de authentieke identiteit van het gebouw, een oude rijtuigmakerij uit 1895 aan Gent-Dampoort. De renovatie  voorziet in de creatie van werkstudio’s, flexplekken en een grote ontmoetingsruimte. De vzw streeft naar een grote diversiteit op alle vlakken: jeugd met een migratieachtergrond maar ook kinderen en jongeren met speciale, sociale of psychische noden vormen de doelgroep. Kazematten is een samenwerking van jeugdtheaterhuizen Larf! en 4Hoog, die ook samenwerken met welzijnspartners. Kazematten wordt een plek waar kinderen en jongeren vanaf 3 jaar thuis zijn en cultuur en welzijn hand in hand gaan.